Skip to main content

Szolgáltatásaink

Tervezés

Hosszú távra tervezünk. Célunk, hogy megrendelőink több év elmúltával is elégedettek legyenek az épülettel, amit velük együtt, részükre megálmodtunk. Az építtetőinkkel történő közvetlen kapcsolattartás lehetővé teszi a folyamatos információ áramlást. A tervezési folyamat során felmerülő újabb igények és ötletek esetén törekszünk megkeresni a legjobb megoldást.

A jó funkciójú alaprajzi terv mellett elengedhetetlennek tartjuk az esztétikus 3D tömegmegjelenést, jó minőségű, megbízható anyagokkal tervezve. Végcélunk, hogy megrendelőink jól használható, számukra tetsző megjelenésű épülettervet kapjanak a kezükbe.

Az épület tartószerkezeti megbízhatóságát kezdettől fogva szem előtt tartjuk a tervezési folyamat során. A tervezés első fázisaiban a vázlattervek készítésekor egy megépíthető, megvalósítható szerkezeti rendszert figyelembe véve sokkal gazdaságosabb épülethez juthatunk, mintha a megálmodott 3D térbeli formát próbálnánk tartószerkezettel stabilizálni. Mérnöki irodánk teljes körű - alaptól a tetőszerkezetig történő - tervezési tevékenységgel foglalkozik, melyet a 28 éves tapasztalattal rendelkező statikus szakemberünk tesz lehetővé.

A kivitelezési folyamatokhoz alkalmazkodó szakaszokra bontott költségvetés kiírás, mely követhetővé teszi az építési folyamat pénzügyi ellenőrzését.

Szakértői tevékenység

Épületek, statikai tartószerkezetek és alapozási típusok szakértését vállaljuk. Épületsüllyedés, épületkárok felmérése. Mérnöki irodánk a teljes körű - alaptól a tetőszerkezetig történő - szakértési tevékenységgel foglalkozik.

Az Uniós tagországok kötelezettséget vállalnak az energiafelhasználás csökkentésére és a megújuló források részarányának növelésére az energia előállításban. A közös energiapolitikai célok elérésének egyik eszköze az energetikai tanúsítvány, amely a lakosság energiatudatosságát hivatott növelni.

Projekt lebonyolítás

Építési helyszín állapotának fényképes dokumentálása, kivitelezés követése és dokumentálása. Építési naplók ellenőrzése és instrukciók leírása. Alvállalkozók kivitelezési munkáinak kísérése.

Statikusunk csak a már jól ismert és felelősségteljes kivitelezői cégekkel, egyedi felkérés alapján vállal ilyen mérnöki tevékenységet.

Építész fogalmak, melyekre különös figyelmet biztosítunk
Funkcionális helyiségek - alaprajz

Különböző igényeknek megfelelő méretű helyiségek kialakítása megfelelő összeköttetéssel - a "jól" használható épület érdekében.

Kidolgozott 3D modell

A modellen a szerkezetek, a kényes csomóponti és épületszerkezeti kialakítások jól láthatók, elemezhetők esetleg kiküszöbölhetők, a beépített szerkezetek, anyagok mennyisége korrekten számítható.

Esztétikus tömeg megjelenés - látványtervezés

Külső megjelenéssel kapcsolatos igények felmérése, teljesítése: forma, stílus, burkolatok stb.

Precíz tartószerkezeti tervek - szerkezeti egyszerűség

Gyorsabb és költséghatékonyabb építés, valamint nagymértékben csökken a hibalehetőség a kivitelezés folyamatában.

Energiahatékonyság - Passzívház

Nagyon fontos a jó hőszigetelés és minőségi nyílászárók beépítése, így jelentős energiát-(pénzt) spórolhat. Minimális üzemeltetési költség, hosszútávon a legjobban megtérülő megoldás.

Költség- és energiahatékonyság optimalizálása

A kivitelezési folyamatokhoz alkalmazkodó szakaszokra bontott költségvetés kiírás, mely követhetővé teszi az építési folyamat pénzügyi ellenőrzését.

A tervezési munkákat az általunk 1997-ben alapított SzépOtthon ’97 Kft Mérnöki Iroda tapasztalt tervezői végzik a fiatalos lendületű építészmérnök csapattal együtt. Egy épület vagy objektum megálmodásától megvalósulásáig igen sok folyamat játszódik le. A sokszínű feladatok és személyek összehangolása elengedhetetlen a projekt megfelelő minőségű megvalósulásához.

Fontos szempont számunkra, hogy segíthessünk megrendelőink álmainak valóra váltásában. Az építészet iránti szeretetünkből fakadóan tervezőinkkel minden feladatot új kihívásként élünk meg. Lényegesnek tartjuk, hogy a tervezési munka során már előre gondoljunk a projekt kivitelezhetőségére is. Nyitottak vagyunk a modern építészeti megoldásokra, ezért figyelemmel kísérjük az építési technológiák fejlődését és igyekszünk mindenhol a legmegfelelőbb építőanyagot betervezni.

Hívjon minket bizalommal! A SzépOtthon97 csapata (nem csak) szép (hanem) időtálló - jó házat tervez Önnek!

csoportkep